Nu actueel voor het laatse nieuws over werken: Van kantoren tot de inrichting hiervan!

Wat doet een interieurbouwer nou eigenlijk?

Wat doet een interieurbouwer nou eigenlijk?

Het beroep interieurbouwer is heel precies. Het beroep bestaat uit het maken en eventueel ook ontwerpen van interieurs. Dit bestaat uit winkelinterieurs, kantoorinterieurs maar kan ook bijvoorbeeld het ontwikkelen van een horeca locatie of een stand op een beurs zijn.

Een interieur bouwer zorgt ervoor dat uw locatie mooi interieur krijgt, wat natuurlijk voor de hand ligt. Het uiterlijk van het interieur is echter niet het enige waarover wordt nagedacht. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de meest effectieve inrichting van nieuwe interieurs.

In bijna alle gevallen wordt er nagedacht over de manier waarop een interieur voor de gebruikers zo goed mogelijk is ingericht. Bij een restaurant is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de bediening genoeg ruimte heeft om rond te lopen. Maar ook dat de gasten niet het gevoel hebben dat ze dicht op elkaar zijn gepropt.

Gebouwd op locatie of bij u ter plaatse

Afhankelijk van het type opdracht binnen de interieurbouw zal het project in de werkplaats bij de bouwer worden gemaakt of bij u in de zaak. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in interieurbouw kunnen in veel branches hun werk uitvoeren. Kantoren, winkels, ziekenhuizen, restaurants, bars of bibliotheken. Overal moet worden nagedacht over hoe de ruimte mooi en efficient kan worden ingericht.

De basis van het bouwen begint vaak bij een interieurtekening. Op deze tekening staat de plattegrond van het interieur, maar ook welk materiaal waar moet worden geplaatst. Vaak wordt er een deel van het interieur al op de werplaats gemaakt waarna de installatie en exacte afwerking op de locatie van het project zelf wordt afgerond.

Opleiding van een interieurbouwer

Een interieurbouwer moet, om zijn of haar werk goed uit te kunnen voeren, veel verstand hebben van materialen. De reden hiervoor is dat bij het bouwen van interieur niet alleen hout gebruikt wordt maar ook allerlei ander materiaal. Het is bij de verschillende materialen dus belangrijk dat een interieurbouwer op de millimeter nauwkeurig werkt om ervoor de zorgen dat de materialen naadloos op elkaar aansluiten.

Wat is nou het verschil met een timmerman?

Een timmerman is voornamelijk werkzaam binnen de bouwsector. Hierbij is er vaak een specifieke opdracht van een aannemer of andere opdrachtgever waarbij de indeling van een project grotendeels al is bepaald. Een interieurbouwer heeft vaak de volledige verantwoording over een inrichting en dient hierbij dus met alle aspecten rekening te houden binnen de ruimte waar het project moet worden gerealiseerd.

Een interieurbouwer gaat vaak pas aan het werk als de werklieden van de bouw zijn vertrokken en er echt alleen nog naar de inrichting moet worden gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *